Woensdag 13 juni 9:00, ik zit pas net aan het ontbijt. Normaal gesproken ben ik ergens tussen 6:00 en 7:00 wel wakker maar nu heb ik duidelijk nog wat extra slaap nodig.

Afgelopen zaterdag had ik een van mijn piekmomenten, we gaan er van uit dat je zo’n 2x per jaar zo’n piekmoment kunt hebben dus moest dit een kleine piek voorstellen. Elke keer is het weer raar, je leeft ontzettend toe naar die ene wedstrijd en als je dan klaar bent dan is er enorme ontlading gevolgd door een gevoel van ”leegte” in de dagen daarna. Met andere woorden, je hebt weer even een mentale reset nodig. Na de nodige extra rust dient zich dan weer een nieuwe trainingsperiode aan met nieuwe doelen.

Op dit moment ben ik een weekje bij mijn ouders. Trainen doe ik deze week wel maar op een laag pitje. Mijn 10km van zaterdag ging goed, dus dat scheelt meestal wel in het herstel, maar toch blijft het een enorme belasting om 10km op spikes te lopen. Met mijn 2e plek en nieuwe pr van 28:49 ben ik erg tevreden, maar ik ben misschien nog wel meer tevreden over de manier waarop: mooi opgebouwd, constant rustig gebleven en op het eind een relatief goed eindschot.


Mijn teamgenoten tijdens de wedstrijd: die teamspirit zit wel goed 😀

Dit jaar heb ik dus 3 piekmomenten in plaats van 2. De eerste was het NK halve marathon, de tweede was deze 10km wat een piekje voor moest stellen. En die derde piek? Die volgt later dit jaar. Vanaf volgende week ga ik weer aan de slag. De weekomvang mag, na een hele hoop constante weken, nu eindelijk echt serieus uitgebreid worden om zo weer een volgende stap te maken. over een ruime twee weken pak ik nog een 10km wedstrijd mee in Appingedam en 2 weken later vertrek ik richting het Zwitserse Sankt Moritz voor een 3e hoogtestage. Daarna hoop ik wat mooie dingen te laten zien op de weg in aanloop naar de Warandeloop. Want het EK cross in Tilburg wil ik natuurlijk ook dolgraag meemaken!


Na de finish met Lars Gerritsen, naast Lars liepen ook mijn oude trainingsmaatjes Ivo en Roy mee.
Foto is gemaakt door Arjan Baggerman (www.eaglefotografie.nl)

Recent Posts