Afgelopen zondag stond de Warandeloop weer eens op de planning, de grootste cross die ons land rijk is en ook èèn van de grootste crossen van Europa.

Na een mooie trainingsperiode en een paar hele goede testresultaten wist ik dat ik er erg goed voor stond, nu hoefde het er alleen nog maar op de dag van de wedstrijd ook uit te komen. Helaas gebeurde dat niet, na een degelijke start zat ik nog te ver van achteren en dan moet je veel goed maken. In plaats van dat ik kalm bleef en mooi mijn eigen race liep ging ik me druk maken over hoe ver ik er nog achter zat, raakte ik niet in goed ritme en raakte daardoor alleen maar verder achterop. Het resultaat, een 47ste plek in een tijd van 31:23, stemde me alles behalve tevreden.

Maar wat doe je dan, als het een keer niet gaat zoals je wilt? Je kunt ervan balen, iets wat ik zeker ook wel heb gedaan, maar het beste is om snel weer de knop om te zetten en het te gebruiken als extra motivatie om het een volgende keer beter te doen. Mijn hoofddoel voor het komende jaar ligt nog ver weg, en zo is er ook naar deze wedstrijd toegewerkt. Dat het dan niet loopt zoals je wilt is jammer, maar het is belangrijker dat ik weer sterker uit de winter kom om vervolgens een heel mooi baanseizoen te draaien.

Komende periode ga ik weer lekker verder trainen en wat leuke wedstrijden lopen om vervolgens veel sterker als vorig jaar 2017 in te gaan!

 

warandeloop-2016-2

Recent Posts