Snelheid is belangrijk voor elke atleet, ook voor duursporters. Daarom loop ik komende jaren ook nog een baanseizoen, om aan mijn snelheid te werken. Hoewel dit misschien niet is waar mijn aanleg ligt denk ik de komende periode een grote stap te kunnen maken op dit gebied, en dan volgen de pr’s op de lange afstanden als vanzelf.

Gisteren liep ik een 3000m in het Belgische Oordegem. Op deze afstand heb ik een pr van 8:17 staan, niet slecht maar ook nog niet echt snel. hoewel ik redelijk ideaal weer had en een hele goede serie, waren de rondetijden in het begin wat wisselvallig. Met ingang van de laatste 3 rondes ging ik een paar anderen atleten voorbij en kwam ik alleen te lopen met een aardig gat met de groep voor me. Dan wordt het lastig, zeker op een afstand als deze, en dan verlies je al snel tijd. Uiteindelijk kwam ik over de streep met een tijd van 8:20, net boven mijn pr maar gezien dit de eerste 3000m is in 2 jaar tijd en mijn eerste ”korte” baanwedstrijd ben ik nu zeer tevreden.

Als je mijn tijden op de lange afstanden hiermee vergelijkt is het misschien niet zo snel, maar dat is ook juist waar ik mijn winst kan (en ga) behalen! Nu lekker doortrainen en dan over anderhalve week naar Frankrijk voor een mooie 5000m.

Next stop: Meeting d’Herouville 5000m (15 juni)

Recent Posts