Na een goed en gezellig trainingsweekend met team TSP stond er een week later de Zevenheuvelenloop (15km) op het programma. Verleden jaar debuteerde ik hier op deze afstand en toen ging het gelijk ook heel erg goed, dit jaar ging het helaas wat minder. De Zevenheuvelenloop kent een erg heuvelachtig parcours waarbij de eerste 5 kilometer eigenlijk het zwaarst zijn. Op deze eerste 5 kwam ik ruim 20 seconden sneller door dan vorig jaar en dat was (naast het feit dat ik wat inhoud miste door minder training) de nekslag die dag. Desondanks liep ik niet veel langzamer dan vorig jaar maar toch, ik wilde gewoon veel sneller want ik voelde me ook weer erg goed die dag.

Vervolgens heb ik nog een klein crossje gedaan om daarna voor een week af te reizen naar het Bulgaarse plaatsje Borovets. We zaten hier op c.a. 1350m hoogte in een verlaten ski-oord dus dat was weer een hele aparte ervaring. De eerste dag liep ik echt supermakkelijk maar daarna kreeg ik toch erg veel last van de hoogte. Op de dag van de wedstrijd voelde ik me gelukkig wel weer gewoon goed maar hier merkte ik toch wat zo’n druk leventje met universitaire studie met je doet. Ik heb ongeveer het niveau van vorig jaar rond deze tijd maar nog niet het niveau dat ik in maart had. Ik werd uiteindelijk 43e, niet echt wat ik wilde dus, maar dit was het maximale voor dat moment.

Zoals eerder vermeld heb ik nu een jaar zonder studie, een jaar waarin ik vol voor de sport ga dus, om zo weer een stap te zetten naar 29:04 niveau en beter. Ik merk dat ik weer elke dag een stuk sterker wordt en heb er dan ook de volste vertrouwen in dat 2015 weer gewoon een heel mooi jaar gaat worden!

5936745

Recent Posts