Na een lange tijd met mindere en redelijke prestaties leek de vorm nu eindelijk weer echt aanwezig te zijn en gisteren werd dat op een hele mooie manier bevestigd.

Er is in het afgelopen jaar sinds dat ik het Nederlands juniorenrecord op de 10km verbrak een hoop gebeurd. Ik heb een aantal fouten gemaakt en mezelf op bepaalde gebieden overschat. Een van deze fouten/overschattingen was het kiezen voor de studie Econometrie en Operationele Research aan het Erasmus. Omdat alles telkens zo mee zat en ik relatief makkelijk het middelbare school traject doorliep dacht ik dit ook wel te kunnen doen, maar dat pakte toch anders uit. Ik studeerde zo’n 45 uur per week, had 12,5 uur reistijd en deed daarna dus nog aan sport op dit niveau. Hoewel ik de studie heel interessant vond, gingen mijn hardloopresultaten als vanzelfsprekend achteruit en raakte ik snel in een negatieve spiraal. Elke dag was er weer die vraag of ik nou wel of niet door zou gaan met de studie en ook of ik nog wel terug zou kunnen komen op het niveau dat ik vorig jaar in Lissabon liet zien. Mijn ouders zeiden: ”Wat je ook besluit te doen, wij staan altijd achter je” en ik besloot om te stoppen.

Nu ben ik afgelopen week toch weer begonnen met studeren en doe ik een hbo studie bedrijfskundige informatica via het NTI. Net een niveautje lager, weinig uren (zo’n 15-20 per week) en alles zelf in te plannen, kortom: ideaal!
Het idee dat ik er weer wat naast heb en gewoon weer lekker bezig kan zijn geeft me een hele hoop rust en met alles wat ik afgelopen jaar geleerd heb van de fouten die ik heb gemaakt heb ik het gevoel dat het totaalplaatje nu eindelijk weer compleet is.

Gisteren was er dus het Nederlands Kampioenschap op de halve marathon waar mijn gevoel bevestigd werd. Na een hele lange solo race kwam ik als eerste over de finish in een tijd van 1:04:35, een pr van 45 seconden met een iets ingehouden 2e deel, zodat ik toch weer net iets sneller de trainingen kan hervatten. Mijn doorkomsttijd op de 15km van 45:30 betekende ook nog een pr op deze afstand van 13 seconden.

Recent Posts