Het was een tijdje stil rond mijn prestaties maar afgelopen zondag stond ik er weer, bij de zevenheuvelenloop in Nijmegen…

Na het EK U23 had ik eerst een korte rustperiode, even een tijdje niet lopen om het lichaam de nodige rust te geven en weer fris aan een nieuw seizoen te beginnen. Dat tijdje niet lopen werd helaas een stuk langer door een voetblessure, en omdat we dan ook nog eens heel voorzichtig hebben opgebouwd daarna ben ik nog niet top.

Tijdens mijn blessureperiode heb ik echter zeker niet stilgezeten, het vele fietsen en aquajoggen heeft er voor gezorgd dat mijn conditie misschien wel beter is dan ooit tevoren, maar de lange intervallen met het lopen waarmee je hardheid opdoet mis ik nog wel een beetje.

De zevenheuvelenloop is zeker één van mijn favoriete wedstrijden met een niet alleen mooi maar ook heel uitdagend parcours! Dit jaar kwam daar ook nog een factor wind bij kijken, en wel windkracht 7 op de schaal van Beaufort… De start verliep prima, ik was goed weg en liet me rustig wat afzakken richting de juiste groep. Om vormbehoud te kunnen tonen voor het EK cross moest ik onder de 45:56 lopen, een flinke opgave gezien waar ik vandaan kom en de omstandigheden. Dit weerhield me er echter niet van om alles te doen om dit te halen. Meerdere malen probeerde ik het tempo op te voeren in de groep door hard te versnellen maar met de wind kostte dat ook veel kracht waardoor ik uiteindelijk de laatste 2km toch te kort kwam om nog een goede versnelling te plaatsen. Mijn eindtijd van 46:13 betekende en plek als 5e Nederlander en 15e overall. Tuurlijk wilde ik onder die 45:56 lopen maar ik ben toch meer dan tevreden over mijn prestatie van gisteren. Zoals ik al aangaf mist de hardheid nog een beetje maar die komt snel terug (vorige week liep ik namelijk nog 31:13 op de 10km) en ik heb dan ook alle vertrouwen dat met een week of 2/3 ik weer in een uitstekende vorm verkeer.

Of ik geselecteerd zal worden voor het EK cross weet ik niet, maar wat wel al vast staat is dat ik over 2 weken zal startten in de Lottocrosscupwedstrijd in Roeselare (tevens de selectiewedstrijd voor het EK cross voor de Belgen). De komende anderhalve maand zal ik vooral veel trainen en grote crossen lopen, maar ondertussen heb ik mijn plannen voor volgend jaar ook al helemaal uitgestippeld! Sport doe je niet alleen, integendeel, ik krijg heel veel hulp vanuit verschillende hoeken. Dit keer heb ik ook jullie hulp nodig om geld in te zamelen voor het verwezenlijken van mijn plannen voor volgend jaar! op talentboek kunt u lezen wat ik van plan ben en wat ik bereid ben terug te doen voor een bijdrage.

9849575_orig