Na de 5000m in Oordegem heb ik een flink aantal mooie trainingsweken gedraaid voor het WJK en ook het NK junioren van afgelopen weekend stond in het teken van deze wedstrijd.

Gisteren liep ik tijdens dit NK voor junioren de 5000m bij de A junioren met als plan om de eerste ronde de kat uit de boom te kijken en daarna weg te gaan op 10km tempo. Deze tactiek zou me de kop kunnen kosten als er op het eind nog iemand bij me zou lopen en deze persoon nog een goede eindsprint zou hebben maar het pakte gelukkig anders uit.

Na een hele langzame eerste 300m (60 seconden) met veel geduw en getrek liep ik weg. Tijdens de race stond er erg veel wind en het was een tikkeltje benauwd waardoor ik, na een paar rondes op 10km tempo gelopen te hebben, het toch wel erg zwaar kreeg en het tempo wat inzakte. Hoewel de concurrentie op een gegeven moment wat dichterbij wist te komen kon ik op het laatst toch weer wat aanzetten om zo mijn 5e en laatste nationale junioren titel te behalen.

De race liep dus niet geheel volgens plan en ik kwam niet op de tijd uit die ik had willen lopen, toch heb ik, denk ik, wel minstens op dezelfde intensiteit gelopen als straks op de 10km wat deze wedstrijd tot een goede voorbereiding voor het WJK heeft gemaakt. Komende week ga ik eerst even mijn lichaam laten herstellen om vervolgens nog 2 flinke trainingen te kunnen draaien voordat ik in het vliegtuig stap naar Eugène. Na een weekje taperen ben ik van plan daar te gaan pieken op de 10km.

7809191

Recent Posts