Na de Abdijcross vertrok ik gelijk de volgende ochtend naar Portugal voor een trainingsstage van tweeënhalve week. In de eerste dagen moest ik natuurlijk nog rustig aan doen vanwege de wedstrijd maar daarna mocht ik lekker flink trainen. Samen met Roy, Marius Ionescu (een Roemeense marathonloper die ook aan de OS in Londen heeft deelgenomen) en 3 Duitse marathonlopers heb ik eigenlijk alleen maar toptrainingen gedraaid en een mooie basis gelegd voor de komende wedstrijden.

Vanuit Portugal gingen ik en Roy gelijk door naar Schoorl voor het NK 10km. We kwamen vrijdag al aan maar een extra nacht in het hotel was zo geregeld met de geweldige organisatie van deze wedstrijd. De laatste dagen voor de wedstrijd zijn kwa schema redelijk saai, enkel loslopen en wat sprintjes en daar blijft het wel bij. In die 2 dagen moet je gewoon zorgen dat je heel erg uitgerust aan de start staat.

De wedstrijd begon hard, echt hard! Ik had van tevoren al besloten om gewoon met de kop mee te gaan en te proberen bij te blijven. Normaal gesproken kost het snelle starten me altijd een hoop moeite maar het lijkt erop dat ik echt weer een stap gezet het want ik kon gewoon mee. Na een eerste km van 2:47 bleef ik nog 4km lang in de kopgroep hangen en 1km later moest ik het verder echt helemaal alleen doen. De snelle eerste helft bleek toch iets teveel van het goede te zijn geweest waardoor ik een gaatje moest laten en dan wordt het gewoon heel moeilijk om weer aan te pikken. De 2e helft kende dus voor mij heel veel verval (40sec. ten opzichte van de eerste helft) maar ik kwam toch nog net iets sneller als vorig jaar over de finish en ik had het in ieder geval geprobeerd. Ik finishte als 6e Nederlander in een tijd van 29:36, een goede afsluiting van een paar hele mooie weken!

Recent Posts