Laten we maar eens beginnen met waarom ik deze titel gekozen heb. Ik zit nu in Engeland en deze quote spookte door mijn hoofd voorafgaand aan mijn wedstrijd: een limietpoging voor het EK U23 op de 10km.

De trainingen zijn de afgelopen paar maanden erg goed gegaan en ik kan gerust zeggen dat ik mijn beste hoogtestage ooit heb gedraaid. Het niveau wat uit de trainingen bleek leek wel goed genoeg om mee te gaan met de kopgroep op schema 28:30. Mijn coach zei al van tevoren dat ik lekker moest gaan strijden maar dat de piek echt moet komen op het EK U23. Achteraf bleek dan ook dat de hardheid, zoals eigenlijk wel te verwachten , er nog niet helemaal was.

Het limiet stond op 29:35, als je dan op 28:30 weggaat heb je een ruime marge maar je kan natuurlijk goed kapot gaan en het dan als nog niet halen. Wat doe je dan? Ga je voor safe, of probeer je toch gewoon mee te gaan?

Dat was dus waarom die quote bij me opkwam, tuurlijk kan ik gewoon op safe weggaan maar we gaan niet voor niks naar Londen. De race was ook heel sterk en goed georganiseerd dus dan is het een kans en kansen moet je grijpen.

14:17 was mijn doorkomst op 5km, daarna verloor ik veel maar kon ik op mentale kracht toch nog mijn pr een klein beetje aanscherpen naar een tijd van 28:57.

Conclusie: Het zit wel goed, maar er is nog wel werk aan de winkel.

Next stop: 3000m Oordegem (België)

Recent Posts