Afgelopen vrijdag liep ik voor het eerst dit seizoen een 3000m in België, de tijd van 8:29 die ik hier liep was 1 seconde boven mijn pr van 8:28.

In een groot en sterk deelnemersveld met een paar hele mooie trainingsweken achter de rug verwachtte ik eigenlijk wel dat ik mijn pr flink zou aanscherpen. De race verliep echter vrij rommelig met een heel langzaam begin voor iedereen door het grote deelnemersveld (de kop van de wedstrijd kwam in 68 door terwijl ze op tempo 64 weg wilden, zo niet harder). Toen werd er echter een ronde flink versneld en kwam ik uiteindelijk toch na de eerste kilometer in 2:47 door, wat wel netjes was omdat ik ook niet te gek hard wilde beginnen en met dit schema al op een mooie tijd zou uitkomen. Amper 50m na deze doorkomst kakte de man waar ik achter liep flink in en toen was de rest van de race vooral gaten dichtlopen met een hoop wind. De 2e kilometer ging een stuk te langzaam en de laatste km kon ik nog wel wat versnellen.

Als je het zo bekijkt was de race denk ik helemaal zo slecht nog niet. Ook heb ik het gevoel dat ik niet helemaal alles eruit gehaald heb gezien ik me al weer erg snel goed voelde na de wedstrijd. Ik denk dus vooral dat het een stukje diep durven gaan is en wennen aan de afstand. Feit is wel dat het gewoon veel harder moet als dit, maar voor nu moet ik vertrouwen in eigen kunnen op basis van de goede trainingen en geduld hebben en dan zal het vanzelf wel goed komen.

Komende weken blijf ik flink aan mijn snelheid werken maar zal ik ook nog 2 lange wedstrijden doen, daarna doe ik alleen nog maar (voor mijn doen) kortere wedstrijden op de baan om me verder klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap in de U23 leeftijdsklasse.

Recent Posts