Elk toernooi heeft wel iets bijzonders, maar dit was wel echt heel bijzonder! Mijn eerste EK bij de senioren en dan in eigen land, simpelweg geweldig 😀

Nou is het een tijdje niet helemaal zeker geweest dat ik überhaupt zou deelnemen, hielklachten leken roet in het eten te gooien. Maar uiteindelijk blijken alle klachten die ik heb gehad een gemeenschappelijke oorzaak te hebben die weg te werken is met gerichte krachttraining. Door op Papendal te revalideren kon ik na anderhalve week gewoon weer gaan lopen om vervolgens in anderhalve week weer op te bouwen. Daarna heb ik 2 specifieke trainingsweken gehad en toen begon het taperen alweer. Zeker niet de gedroomde voorbereiding maar des te mooier was het dat ik er een mooie race heb kunnen neerzetten.

De wedstrijd was zwaar, met naast een heel mooi maar lastig parcours ook nog eens een hoge temperatuur. De eerste 5km ging bij iedereen gewoon hard maar daarna gingen er steeds meer mensen stuk. Toen ben ik geleidelijk naar voren geschoven om nog de nodige plekken te winnen en als 39e over de streep te komen. In zo’n groot deelnemersveld (rond de 100 man) en als jongste deelnemer van het hele veld een prima resultaat. Daarnaast was het ook gewoon onwijs gaaf om allemaal bekenden langs de kant te zien staan en het laatste stuk onder het rijksmuseum door was er wel zo’n oorverdovend kabaal! De atletiek leefde deze week in Nederland, en dat was toch wel bijzonder mooi om als deelnemer mee te mogen maken.

EK Halve Marathon (2)

Recent Posts