Het NK liet ik aan me voorbijgaan en verder zal er ook niet veel te vertellen zijn de komende maand, maar wat doe ik dan nu precies en wat zijn de plannen voor het komende seizoen?

Dat ik zo lang geen wedstrijden doe en geen NK liep is vooral omdat ik bij het EK U23 heb geprobeerd te pieken, een geslaagde poging waarna het tijd was om even een stapje terug te doen. Kan ik dan niet gewoon doorgaan en het NK nog meepakken? Op mijn leeftijd, met het aantal jaren dat ik nog heb om mooie prestaties neer te zetten, vonden we het belangrijker om mijn lichaam goed te laten bijkomen en een rustperiode in te lassen.

Na een rustperiode van c.a. anderhalve week ben ik weer begonnen met opbouwen. Heel geleidelijk opbouwen natuurlijk, want het heeft geen zin om te overhaasten. Dit geeft namelijk een grotere kans op blessures en de volgende wedstrijden zijn toch nog ver weg.

Maar wat zijn mijn plannen nou voor komend seizoen? Die liggen nog niet helemaal vast, maar ik kan wel een globaal beeld schetsen:
Zodra ik weer begin met het lopen van wedstrijden, wil ik proberen hetzelfde niveau te hebben als tijdens het EK. Tussen de 4 mijl van Groningen en de Zevenheuvelenloop hoop ik voor het eerst op hoogtestage te kunnen en mede daardoor weer een mooie stap te zetten. Daarna hoop ik te mogen deelnemen aan het EK cross. Dan zou ik voor het eerst in de U23 categorie meedoen en daar loop je 8km in plaats van 6km. Het deelnemersveld is veel compacter, dus dat lijkt in mijn voordeel. Hiervoor en na wil ik uiteraard nog wat mooie crossen meepakken in Nederland, voordat ik waarschijnlijk halverwege januari weer vertrek naar Portugal. Terugkomen voor de 10km in Schoorl en dan weer naar Portugal om verder te gaan met het ritueel van trainen, eten en slapen.

Kortom: een supergaaf seizoen in het vooruitzicht!!!

Recent Posts