Laatst kwam het nieuws voorbij dat 90% van de Nederlandse bevolking aangaf gelukkig te zijn. Dat zet je dan wel aan het denken: ”Hoe gelukkig ben ik eigenlijk?” Op een schaal van 1 tot 10 zou ik zeker wel een 9 aangeven, en ik geloof ook wel dat ik heel dicht in de buurt ga komen van de 10, maar echt op de 10 uitkomen zal nooit gebeuren. ”Perfectie bestaat niet, we kunnen er slechts naar streven”

Juist dat deed ik ook gisteren tijdens het NK halve marathon in Venlo, streven naar perfectie. Iets wat gezien de vorm van de dag en alle andere factoren die van invloed zijn op de prestatie ook wel gelukt is. Graag, heel graag zelfs, had ik nog een stuk harder gelopen. Toch was dit zo’n beetje alles wat ik kon doen en dan moet je gewoon tevreden zijn.

Waar ik dan eigenlijk veel meer tevreden over ben is het laatste half jaar. Welgeteld 6 maanden waarin ik gewoon heerlijk heb kunnen trainen, en zowel in de training als daarbuiten flinke stappen heb kunnen zetten. Niet alleen op het gebied van training dus maar ook persoonlijk, hoewel ook daar zeker nog dingen te verbeteren vallen.

Na een paar jaar met een hoop ups en downs lijk ik de laatste maanden de belastbaarheid die ik ooit had terug gevonden te hebben en begrijp ik stukken beter hoe ik in elkaar zit en waar mijn krachten liggen (en mijn verbeterpunten).

Zonder gekkigheid, deze tweede titel op het NK halve marathon geeft ook wel een onwijs fijn gevoel!

De manier waarop met mijn verwachtingen van tevoren erbij houdt me toch ook wel gretig. Er is nog altijd flink wat werk te verzetten komende jaren, maar met geduld en door het volgen van het ”pad der geleidelijkheid” geloof ik meer dan ooit dat ik heel dicht kan komen bij mijn eigen punt van perfectie, die 10 😛

Komende tijd staat voor mij in het teken van een snelle 10km in Leiden bij het NK 10000m op de baan. Daarvoor ga ik eerst op hoogtestage naar Flagstaff op 6 mei om me optimaal voor te bereiden.

Voor de afgelopen periode wil ik alle mensen die mij helpen mijn doelen te verwezenlijken te bedanken! Nou zijn dit er nogal veel, maar in het bijzonder wil ik AAdrink ook bedanken voor het blijven geloven in mij als atleet 😉

Foto’s gemaakt door Eaglefotografie 

Recent Posts