Soms is het lastig om de juiste woorden te vinden. Sport kan heel mooi zijn, maar ook keihard. Gelukkig kan ik wel prima relativeren, maar echt ”happy” ben ik natuurlijk niet na gisteren.

Na een mooie voorbereidingsperiode, een hoop hard werken en een verjaardag zonder taart, mocht ik het gisteren eindelijk gaan proberen. In plaats van 2:11:30 schema zou de groep op 2:11:00 weggaan, net wat straf misschien gezien ik liever met negatieve split loop maar ik had er goede moed in. Tijdens de wedstrijd ging het best wel lang goed, maar ik was wel te onrustig achteraf gezien. Niet alleen in het hoofd, maar ook in mijn bovenlijf. Dat laatste is echt iets waar weer meer aan gewerkt moet worden, want zoiets kan een hoop schelen in efficiëntie. Verder pik je ook wel meer mee uit een wedstrijd die wat minder gaat, we (mijn coach en ik) hebben echt al wel een aantal verbeterpunten waar we mee aan de slag kunnen.

Globaal komt het er op neer dat ik gewoon teveel energie aan het verspillen was. Op een 10km kan je dan nog verval beperken, maar bij een marathon kom je jezelf keihard tegen. Na 30km werd het al erg zwaar en bij 32 was ik al op voor mijn gevoel. Toen heb ik toch nog 3km lang op 3:06 kunnen lopen, gewoon de pijn negeren en blijven proberen. Bij 35km kreeg ik toen zo’n klap dat ik instortte en 2km later heb ik de strijd moeten staken. Zoiets doet heel veel pijn, al is het maar omdat uitstappen slap voelt en compleet tegen mijn principes in gaat, maar ik zag gewoon niet hoe ik nog door kon.

Nu heb ik dus na 2 marathons beide kanten gezien, misschien ook wel goed ook op ontwikkelingsgebied. Toch had ik het natuurlijk maar al te graag anders gezien, maar ik heb nog altijd de volste vertrouwen dat ik het wel kan. In de komende weken ga ik gewoon doen wat ik al van plan was, goed uitrusten en dan weer wat mooie wedstrijden doen. Deze week ga ik ook weer met Grete kijken hoe we het verder gaan aanpakken. Waarschijnlijk ga ik dan in het voorjaar gewoon weer een marathon doen. Met de lessen uit deze marathon gaan we daar weer wat moois van maken. Want ik ben nog niet klaar met die marathon, letterlijk en figuurlijk…

Recent Posts