Afgelopen tijd stonden er 2 grote nationale crossen op het programma, de Sylvestercross en de Abdijcross.

De Sylvestercross vind altijd op oudjaarsdag plaats en is een mooie afsluiter van het sportieve jaar. Na de start in het mulle zand zat ik verrast genoeg helemaal voorin, en met de camara voor m’n neus bleef ik daar toch wat te lang hangen. Na de eerste ronde al aardig moe geworden te zijn ben ik op eigen tempo verder gegaan in de hoop de laatste ronde toch weer wat terug te komen. De snelle start heeft me hier dus een beetje opgebroken maar desondanks was ik zeer tevreden met mijn plek als 10e Nederlander en 1e U23.

2 weken na de Sylvestercross was er de Abdijcross, tevens het NK. Ook dit keer startte ik snel maar nu liet ik me express gelijk inzakken naar lopers van vergelijkbaar niveau. Op het eind van de race kon ik nog een mooie strijd leveren met Ricardo Floris, die helaas uiteindelijk niet in mijn voordeel werd beslist. In een mooi deelnemersveld wist ik hierals 8e Nederlander (en wederom 1e U23) over de streep te komen.

Momenteel ben ik voor 2,5 weken op trainingsstage in Vila Real de Santo Antonio (Portugal). Het herstel van de abdijcross is, mede dankzij de goede herstelkouzen van sponsor CEP, erg voorspoedig verlopen en de trainingen gaan heel erg goed:D

Next up:

08-02-2015 – Schoorl NK 10km
08-03-2015 – CPC halve marathon

Recent Posts