Zondag liep ik voor de 2e keer een halve marathon, de CPC loop in den Haag.

Dat een halve marathon toch wel even heel wat anders is dan een 10km of 15km wedstrijd, dat had ik vorig jaar al ondervonden. Ook dit jaar leek de afstand toch weer nog wat lang maar dat komt denk ik ook deels door het lange stuk dat ik solo heb moeten doen.

Na een goed verblijf in het Mercure Hotel stond ik op en top gefocused aan de start wat ervoor zorgde dat ik erg goed weg was. De eerste kilometer ging in 2:49, oeps 😛 Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling dus liet ik het tempo nog wat inzakken zodat ik bij het juiste groepje kwam te lopen. Na 5km kwamen we door in 15:00, net iets harder als gepland maar dat heb je altijd in het begin van de wedstrijd. Tot 10km ging ik erg makkelijk mee met deze groep maar na een korte versnelling moest ik er toch af en dan heb je nog een lange weg te gaan als je een halve marathon loopt…
De 2e helft van de wedstrijd kende voor mij een hoop verval maar door te blijven knokken kon ik uiteindelijk met een tijd van 1:05:20, wat een pr van 41 seconden is, toch dik tevreden zijn.

Komende weken ga ik me verder voorbereiden op mijn limietpoging voor het EK U23 in het Estlandse Tallinn. Op 11 April loop ik een 10km in het Spaanse Huelva waar ik het limiet van 29:40 hoop te halen.