Na een warme maand januari in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom stond er afgelopen weekend het NK 10km op het programma in Schoorl.

Afgelopen 2 weken draaide het niet lekker. Waarschijnlijk door de vermoeidheid die ik heb opgebouwd tijdens de stage en de enorme temperatuurovergang. Voor Schoorl wist ik dan ook niet echt wat ik moest verwachten, maar meer dan er 100% voor gaan kun je toch nooit doen en dan is het resultaat altijd een gegeven.

De eerste kilometer ging niet zoals gewoonlijk heel hard, en door me dan ook nog extra gedeisd te houden kon ik daar goed sparen voor de rest van de race. Een beetje warm worden zeg maar, voor zover dat mogelijk was want het was behoorlijk fris. Na kilometer één werd er ineens flink het tempo opgegooid en kon ik gelijk al niet mee. Balen dus, maar het beste wat je dan kunt doen is je eigen race lopen en dat deed ik dan ook. Na 7km kon ik eindelijk bij de groep aansluiten met de mannen die voor 3e Nederlander aan het strijden waren (ik wist alleen zelf nog niet dat het om een 3e plek ging in die groep). Wat moe van de verrichtte arbeid om bij de groep te komen bleef ik daar maar even een beetje achterin bungelen, wachtend op de beslissende versnelling. Bij de op één na laatste bocht kwam deze versnelling, zoals altijd eigenlijk. Lange passen, hoge knie-inzet, armen mee en goed op de ademhaling blijven letten. Eindsprint inzetten maar de 2e en 3e versnelling erbovenop bewaren voor het allerlaatst. Na de laatste bocht ging ik Ronald Schroër voorbij, die helaas toch weer voorbij kwam waarop ik probeerde aan te haken. 1 seconde zat hij voor me, het gat werd niet groter maar ook niet kleiner, en toen ik over de finish kwam hoorde ik door de speakers: Bart van Nunen wordt hier 4e. Ja, toch altijd wel een beetje balen dan. Maar zoals ik eerder al zei, het draaide de afgelopen 2 weken niet en de wedstrijd ging ook niet echt lekker en dan eindig je nog wel bijna op het podium. Tevreden dus, en niet ‘net niet’ maar ‘bijna wel’ op het podium. Nu ga ik lekker doortrainen en dan zien we vanzelf de topvorm wel weer verschijnen!

6210276