Na de 10km in Lissabon heb ik een paar dagen rust gehouden om vervolgens weer op te bouwen naar een mooi baanseizoen.

Het baanseizoen begon voor mij vorige week woensdag met een 1 engelse mijl in Leiden. Na een slechte start moest ik veel goed maken om vooraan te komen, dit kostte veel energie en, gezien het tempo zo veel hoger ligt als op de langere afstanden en de benen sowieso al niet zo goed aanvoelde die dag, werd het een erg zware race. Ik finishte in een tijd van 4:22 wat gelijk staat aan een 1500m van 4:05. Niet echt een geweldige tijd maar gezien ik deze afstand nog nooit eerder gelopen had liep ik wel een pr

Gisteren was de 2e wedstrijd van dit baanseizoen, een 3000m in Herentals. Gezien de trainingen weer steeds beter gingen had ik besloten gewoon mee te gaan met de kopgroep op tempo 8:10. Het tempo viel echter wederom zwaar en de laatste kilometer moest ik het harde aanvangstempo toch echt flink bekopen. Desondanks eindigde ik in een tijd van 8:28 wat wederom een nieuw pr betekende.

Conclusie: De snelheid is er wel maar het lang in de verzuring lopen doen we eigenlijk alleen in de wedstrijden, dit betekend dus dat de eerste baanwedstrijden nog even wennen zijn maar dat de tempohardheid er waarschijnlijk vanzelf in zal slijten. Verder had ik denk ik al wel harder kunnen lopen gisteren als ik niet mee was gegaan met de kopgroep maar soms moet je ook een keer wat meer risico durven en je grenzen op zoeken. Ook heb ik toch weer 2x een pr gelopen en ik ben er van overtuigd dat, met wat meer wedstrijden in de benen, het nog een heel stuk harder zal gaan!

Recent Posts