Het is inmiddels alweer bijna 2 weken geleden dat ik deelnamen aan het Wereld Kampioenschap voor junioren in het Amerikaanse Eugene, daarna heb ik nog een week mogen genieten van de rest van het toernooi en toen ik thuiskwam kreeg ik een flinke jetlag voor m’n kiezen dus vandaar dat ik nu pas deze blog schrijf.

Al een week voor de wedstrijd gingen we met het Nederlandse team naar Eugene, hierdoor hadden we voldoende tijd om te acclimatiseren vanwege het weer en vooral ook het tijdsverschil (maar liefst 9 uur!). Op de heenweg heb ik geen last gehad van een jetlag, ik werd enkel wat vroeger wakker de eerste 2 dagen maar toen ben ik gewoon verder gaan slapen.

De wedstrijd zelf kende een apart verloop. In het begin werd er vrij rustig gelopen en, na rustig achterin gestart te zijn, schoof ik geleidelijk aan steeds verder naar voren. De 2 Japanners liepen op kop voor de rest uit, daarachter liep nog een andere loper in z’n eentje en daar weer achter liep een grotere groep atleten waaronder ikzelf. In die grote groep waren er steeds jongens die kop namen en probeerde het gat naar de nummer 3 te dichten. Er was niemand die dit echt voor elkaar kreeg dus toen besloot ik het zelf maar te proberen. Ook mij lukte het niet en toen kwamen er een Spanjaard en een Turk over me heen. Op een gegeven moment versnelde de Spanjaard, de Turk ging wat naar buiten zodat ik het gat kon dichten alleen de Spanjaard was al dusdanig ver weg dat ik er niet bij kon komen. En zo liep ik dus ronde na ronde alleen op kop en na een aantal ronde kwamen ineens de afrikanen die aan hun opmars van achteruit waren begonnen, en hard dat ze gingen!!! De rest van de race liep ik steeds verder naar de Spanjaard toe, tot op het laatst, toen versnelde de Spanjaard en was bij mij de tank leeg. Ik finishte als 12e overall en 2e Europeaan. Vooraf had ik gehoopt op een top 10 klassering en ik heb het gevoel dat, gezien hoe ik me tijdens de race voelde, ik nou niet echt gepiekt heb. Waarom ik niet gepiekt heb heb ik voor mezelf al wel weten te achterhalen en ik ben toch zeer tevreden met het resultaat omdat ik echt gestreden heb voor die 12e plek.

Na mijn race heb ik de teleurstelling die ik had direct weggestopt, het was nu zaak om van dit fantastische evenement te genieten. Na een jaar hard werken om hier te mogen staan kan ik zeggen dat ik, naast dat ik alles eruit heb gehaald wat er inzat, ik ook een hele hoop heb geleerd van dit toernooi, ontzettend genoten heb van alle mooie wedstrijden en de grote van het toernooi en onwijs veel gelachen heb met de groep.

Voor mezelf heb ik nu een aantal dingen die ik de volgende keer anders zal doen om wel tot een echte piek te komen voor het volgende grote internationale toernooi. Nu loop ik nog 1 of 2 baanwedstrijden en dan zal voor mij alweer het weg/cross-seizoen beginnen.

5687367

Recent Posts